De ce este important producătorul de măști faciale de uz medical tip II, IIR și semi-măști filtrante FFP2

De la distanță măștile arată la fel. Cel puțin în categoria măștilor faciale de uz medical cu trei straturi și trei pliuri, în absența unor indicații tipărite clar este, din nefericire, ușor să te înșeli. Adevărul, pe care mulți s-au împotrivit să-l accepte este că nu orice suprapunere de materiale va avea capacitatea să filtreze aerul respirat cu aceeași performanță pe care de pildă o asigură materialele funcționale, a căror densitate poate fi și controlată, păstrându-se în același timp și mult-râvnita respirabilitate.

Producția măștilor tip dispozitiv medical, care oferă protecție fiabilă medicilor, personalului de suport, pacienților și aparțînătorilor cât și celorlalți lucrători din prima linie, ori profesioniștilor care nu pot aplică regula distanțării sociale, necesită cunoștințe referitoare la materia primă (în cazul măștilor, polipropilenă), experiență bogată în proiectarea și dezvoltarea propriu-zisă a produselor prin identificarea tehnicilor optime de fabricare, efectuarea controalelor de calitate interne cât și externe, plus derularea testelor de conformitate la standardele în vigoare, în funcție de categoria de risc din care face parte produsul.

Spre exemplu, în categoria măștilor faciale de uz medical există 3 tipuri, clasificate în funcție de nivelul de protecție pe care îl asigură, respectiv 1 (I), 2 (II) și 2R (IIR). Odată însă extrase din cutiile care le desemnează tipul, diferențele sunt greu de deslușit. Nivelul 1 indică cea mai slabă protecție, astfel maștile tip I nu sunt recomandate utilizării în instituțiile medicale. Măștile tip II și IIR, care sunt recomandate utilizării în unitățile de îngrijire medicală, au aceeași performanță de filtrare bacteriană, respectiv > 98%, însă au o funcție diferențiatoare de mare importanță, ilustrată prin acel “R”, care semnifică rezistența la stropire. În cazul măștilor filtrante FFP2 este de asemnea complicat, întrucât acestea poartă și diverse denumiri în funcție de standardele în vigoare în țările respective.

Chiar dacă plecăm de la premisa că toate măștile de pe piață respectă cu strictețe standardele de producție, acestea nu vor îndeplini aceeași funcție și nu vor avea eficiență decât în contextul pentru care sunt fabricate. Așadar, încrederea oarbă într-o categorie de produse nu este justificată, iar atenția este și va fi importantă în alegerea măștii de protecție potrivită situației, întrucât capacitatea de filtrare a măștilor este întotdeauna calibrată în funcție de gradul de risc la care un individ ar putea fi expus.

Este esențial să achiziționați produse destinate protecției respiratorii doar de la un producător de măști care are cunoștințele, experiența și echipamentul necesar producției în condiții de maximă igienă și calitate. 

Reușita companiei Ianlux de a pune pe piață măști faciale de uz medical tip II, IIR și semi-măști filtrante FFP2 de înaltă calitate la prețuri corecte a fost oglindită în decizia fiecărui cumpărător de a deveni client fidel și de a ne recomanda mai departe celor dragi. Va mulțumim pentru grija pe care o acordați zi de zi sănătății proprii și a celor din comunitate, cât și pentru susținere.

În încheiere, va lăsăm cu cuvintele doamnei Mioara Mazilu, Director Executiv Ianlux, care ne expune cu profesionalism si modestie ce a stat in spatele deciziei companiei de a se dedica productiei dispozitivelor medicale pentru protectie respiratorie, in vremuri in care productia locala era concomitent si cea mai dezavantajata, cat si singura solutie pentru a depasi momentele dificile:

„Când te dedici cercetării pentru 40 de ani, cu pasiune și seriozitate, lângă o echipă minunată, te poți reinventa încercând, într-o primă fază, să protejezi oamenii dragi de lângă tine. Așa a început aventura în fabricarea măștilor de protecție. Toți anii de experiență, proiecte și colaborări cu instituțiile statului ne-au făcut să avem încredere în realizarea unor produse de cea mai înaltă calitate.”

admin

admin