Curățenia care face diferența înseamnă igienizare și dezinfectare

Curățenia ca la carte este mai importantă ca oricând. Atunci când dorești să îți asiguri liniștea în încăperile în care îți petreci timpul este bine să treci prin ambele etape: înainte igienizezi, apoi dezinfectezi. Igienizarea înseamnă eliminarea murdăriei de pe suprafețe, iar dezinfectarea asigură decontaminarea suprafețelor. 

Bineînțeles, etapele și rigurozitatea curățeniei se adaptează în funcție de specificul spațiilor. În consecință curățenia în propria casă se va realiza cu mai puțină înverșunare comparativ cu cea a spațiilor tranzitate de mulți oameni, cum ar fi cazul clădirilor de birouri sau altor spații publice. 

Igienizarea o realizezi cu produse obișnuite, degresante, scopul principal fiind reducerea numărului germenilor. Astfel scazi riscul de contaminare în urma atingerii suprafețelor. În general, în propria casă, igienizarea o dată pe zi este necesară și suficientă. Bineînțeles, igienizezi doar o data pe zi în cazul în care în spațiul respectiv nu au petrecut timp oameni suspecți sau confirmați cu o boală contagioasă. Situație în care vei avea nevoie și de dezinfectare, și de aerisire, în funcție de particularitățile agentului infecțios care provoacă îngrijorare. Pentru a te proteja de microbi sau praf, degajate în etapa de igienizare, poți apela la măștile de protecție respiratorie tip II de la Dr. Yann.

Dezinfectarea se poate realiza atât cu ajutorul substanțelor chimice, cât și cu lumină UVC. În vreme ce sterilizarea cu ajutorul lămpilor UVC se poate face fără efort, iar acțiunea luminii UVC este de spectru larg, dezinfectarea cu ajutorul substanțelor chimice, deși este mai comuna, implică ceva mai multă planificare, cât și prezența fizică a persoanei care realizează procesul. 

În ambele situații, atât în cazul sterilizării cu lampa UVC, cât și cu substanțe biocide, va trebui să respecți cu strictețe recomandările producătorului, o dată pentru a-ți proteja sănătatea respiratorie și integritatea tegumentelor, cât și pentru a te asigura că ai decontaminat cu succes suprafețele tratate. 

Fără a utiliza substanțe biocide și fără ca tu să depui efort, lumina UVC dezinfectează aerul și suprafețele din încăperi mari în timp record. Virusuri, bacterii, fungi și mucegaiuri sunt inactivate fără drept de apel. În cazul în care nu știai, această metodă de dezinfectare este extrem de eficientă inclusiv în fața bacteriilor rezistente la antibiotice, în plus pentru că distrugerile ADN-ului și ARN-ului patogenilor sunt provocate de energie și nu de substanțe chimice, microorganismele nu pot dezvolta rezistență.  Pe pagina fiecărui produs Ianlux din gama de sterilizare UVC, vei găsi indicații despre timpul de acțiune recomandat in funcție de suprafața încăperii. Iar aici găsești mai multe detalii despre lumina UVC si acest ritual ideal de dezinfectare – în care nu depui efort pentru a distruge bacteriile, virusurile sau mucegaiurile și pentru care nici măcar nu trebuie să fii prezent în încăpere.

Pentru calibrarea materialelor și metodelor de igienizare și dezinfectare, enumerăm momentele în care nu este indicat să faci rabat de la calitatea curățeniei:

În cazul unei incidențe crescute a cazurilor de infectare la nivel comunitar (epidemie, pandemie);

În contextul unui ritm ineficient de vaccinare a populației generale;

Atunci când recomandările de protejare a sănătății individuale sunt realizate superficial de cetățeni;

Ori atunci când în încăperile respective rezidă indivizi vulnerabili, care ar putea dezvoltă o formă gravă a unei boli infecțioase.

În încheiere dorim să va reamintim că Sars-cov-2 nu este singurul virus care poate pune în pericol sănătatea individuală și comunitară, iar curățenia spațiilor cât și igiena individuală sunt cele mai importante gesturi de conservare a unui stil de viață sănătos. 

admin

admin