Cele 3 scuturi de protecție împotriva infecțiilor

Ianlux 3 Scuturi Protectie

Cele 3 scuturi de protecție împotriva infecțiilor: sistem imunitar performanent, mască de protecție respiratorie și riguroasele certificări de conformitate.

Află pe ce te poți baza pentru o protecție inteligentă a sănătății. Paza bună te ajută să îți vezi de viață în siguranță, departe de exagerări și speculații.

Sistemul imunitar: scut de protecție familiar, permanent la dispoziția noastră

Este uman a crede că sănătatea „se cuvine” chiar dacă acesta nu este nicidecum un moment de mândrie. Asta și pentru că apărarea sănătății organismului este realizată printr-un ansamblu de procese fiziologice extrem de complexe și performanțe, pe care nu le conștientizăm, dar le numim „imunitate” sau „ sistem imunitar”.

În realitatea „ din teren”, adică la nivel microbiologic și, automat, la interfața dintre organismul uman și microorganismele din mediul înconjurător, lupta pentru apărarea sănătății noastre este permanent acerbă. Situația este complexă în așa sens încât reușita sistemului imunitar nu este o certitudine, însă protecția stării de sănătate are un grad foarte mare de eficacitate și deci de succes. Cooperant și adaptabil, organismul uman are inclusiv aliați din rândul microorganismelor.

Performanța sistemului imunitar se conturează treptat, printr-o activitate susținută de familiarizare cu microorganismele obișnuite zonei în care locuim, începând din momentul nașterii, urmând ca pentru fiecare situație să dezvolte prompt un răspuns imunitar – ex. bine-cunoscuții anticorpi. În linii mari, reușita protecției sănătății la nivel organic este funcție de timp și informație. Asemănător și protecția sănătății la nivel comunitar.

Ajungem astfel la situațiile în care ne scad abrupt șansele unei apărări optime a sănătății organismului, realizată în timp util: pe de-o parte în contextul în care organismul uman este deja vulnerabil – fie în caz de boală cronică, ori în contextul unei expuneri ocupaționale la riscuri majore etc.-, pe de altă parte, atunci când agentul infecțios este o noutate absolută pentru structurile de apărare a organismului, cât și pentru științele medicale. Momente în care, sistemul imunitar al fiecăruia dintre noi are nevoie de ajutorul comunității (ex. purtarea măștii de protecție în timpul unei epidemii sau pandemii), iar stabilitatea economică și, automat, prosperitatea fiecăruia dintre noi au nevoie de ajutorul celorlalți 7.8 miliarde de locuitori ai planetei Pământ.

Și cum viitorul microbilor este în mâinile noastre, spălatul pe mâini, igiena respiratorie, purtarea măștii de protecție în perioadele de risc, distanțarea socială au devenit gesturi esențiale în 2020 pentru stoparea transmiterii unui virus complet nou. Iată cum anul 2020 ne-a arătat, printr-un inamic comun, importanța strategică a responsabilității fiziologice individuale, exercițiu ce ne revine în virtutea rangului de „ființă biologică inteligență”.

Masca facială medicală: scut de protecție împotriva bacteriilor, virusurilor și altor particule dăunătoare

Fie că o numim „mască chirurgicală”, „ mască facială de unică folosință”, “mască facială de uz medical” ori “mască medicală”, acest un dispozitiv medical de protecție respiratorie nu este o noutate în sistemul medical și și-a dovedit eficacitatea în stoparea transmiterii infecțiilor de-a lungul timpului îndelungat de utilizare. Echipamentele de protecție, sub diverse forme, sunt intens utilizate în spitale, policlinici, centre de diagnostic și tratament, cabinete stomatologice, centre de estetică medicală etc., atât de medici și personalul medical auxiliar, cât și de pacienți sau de aparținători.

Un studiu realizat pe mai mult de 1000 de fotografii ale chirurgilor din sălile de operații din spitalele din SUA și din Europa , între 1863 și 1969, a indicat că până în 1923 peste două treimi dintre medici purtau măști de protecție textile, iar până în 1935 majoritatea dintre ei foloseau deja măști din materiale cu funcții din ce in ce mai performante. Linkul este aici. Urmând ca din anii 1960 să se facă trecerea treptat, și în funcție de dezvoltarea economică și administrativă a țărilor, la utilizarea măștilor de unică folosință, din materiale cu grad mare de funcționalitate și proprietăți filtrante net superioare țesăturilor obișnuite.

În prezent, măștile medicale de protecție respiratorie de înaltă performanță sunt confecționate din material nețesut, iar spre exemplu concret o mască chirurgicală asigură protecția împotriva contaminării prin suprapunerea a trei straturi de material cu densități diferite: 2 straturi Spunbond 20 g/mp, respectiv 1 strat de material filtrant Meltblown 25g/mp.

În cazul produselor de protecție destinate personalului medical, calitatea măștilor de protecție respiratorie nu este dictată de aspectul produsului finit. Adevărul este la mijloc, mai precis, în stratul de filtrare, care ne aduce ajutorul nevăzut împotriva inamicilor invizibili, răspândiți pe calea aerului. În alegerea unei măști medicale de protecție respiratorie, nu este benefic să ne bazăm decizia pe aspectul măștii sau preț, esențial este să urmărim dacă producătorul de măști faciale de uz medical deține certificările necesare pentru atestarea potențialului filtrant al produsului comercializat. Vezi aici certificările și testele efectuate produselor Ianlux.

Certificările – scut de protecție împotriva abuzurilor, speculațiilor și dezinformării

În sarcina măștilor faciale de uz medical tip II și IIR revin atât asigurarea unei respirații ușoare, cât și garantarea eficienței de filtrare bacteriană, virală, ori a altor particule nocive.

Deși modul în care este realizată protecția nu este observabil cu ochiul liber, măștile faciale de uz medical nu sunt niciun obiect magic și nici frecție la picior de lemn. Înainte de comercializarea unui dispozitiv medical, precum masca de protecție respiratorie, este necesară testarea în laboratoare specializate, la rândul lor certificate și agreate de Ministerul Sănătății din România sau Uniunea Europeană. Criteriile de testare sunt clare, armonizate la nivelul Uniunii Europene, iar testarea eficacității măștilor faciale de uz medical se realizează cu aparatură specială.

Chiar dacă măștile faciale de uz medical par să fie confecționate în linii de producție similare cu cele ale pieselor vestimentare din textile clasice, diferența este adusă prin standardele de producție și igienă pe care producătorii de echipamente de protecție medicală trebuie să le respecte. Cu toate că și finisajele contează din punct de vedere al rezilienței unei măști de protecție respiratorie, măsurarea performanței de filtrare este singura care poate atesta capacitatea reală a dispozitivului de a elimina agenții cu potențial dăunător, fie infecțios sau chimic, din aerul respirat si deci de a-și îndeplini scopul.

În cazul măștilor de protecție respiratorie, dat fiind faptul că siguranța utilizatorului poate fi afectată de eficacitatea slabă a dispozitivelor, nivelul dovezilor necesare certificării dispozitivelor medicale depinde de încadrarea pe clase de risc. Declararea „eficienței” măștilor în absența certificărilor reprezintă un motiv întemeiat de retragere de la comercializare a măștilor neconforme, situație, din păcate, întâlnită și în România la anumite produse de import.

Cumpără mască de protecție respiratorie produsă în România, direct de la producător!

•       Măștile faciale de uz medical DR. YANN sunt produse în România și îndeplinesc toate standardele de siguranță și calitate în vigoare.

•       Măștile medicale DR. YANN asigură o respirație ușoară și oferă protecție optimă împotriva agenților patogeni cu transmitere pe calea aerului respirat.

•       Eficiența de filtrare bacteriană a măștilor medicale de protecție respiratorie DR. YANN este de peste 98%.

•       Măștile de protecție DR. YANN contribuie la limitarea transmiterii comunitare a agenților infecțioși și sunt potrivite atât în cadru medical, industrial, comercial cât și rezidențial/domestic.

•       Achiziționând măști de protecție respiratorie DR. YANN aveți la dispoziție, pentru protecția zilnică a sănătății, un dispozitiv medical certificat de organisme agreate de Ministerul Sănătății și Uniunea Europeană.

•       Ne găsiți și în Baza Națională de Date a Dispozitivelor Medicale, disponibilă pe website-ul Agenției Naționale a Medicamentului și Dispozitivelor Medicale din România, căutați “ianlux” în secțiunea F1/F2, destinată producătorilor români de măști de protecție respiratorie de uz medical.

•       Găsiți aici detalii despre măștile faciale de uz medical tip II, tip IIR, tip IIR sterilizate UVC și semi-măștile filtrante FFP2 N95.

admin

admin